Source language: Translate to:

NeoPaint 5.3.0 Update Released

General questions about using NeoPaint

Moderator: Neosoft Support

NeoPaint 5.3.0 Update Released

Postby Neosoft Support » Fri Apr 03, 2015 4:13 pm

NeoSoft has released NeoPaint version 5.3.0.

Current version 5 users can download a free v5.3.0 update patch from:
http://www.neosoftware.com/patch.html#npw5

Follow the instructions to download and apply the update patch.

New users can download v5.3.0 from:
http://www.neosoftware.com/npwdownload.html

This update contains the following:

Enhancements

 The status bar now shows position and size information whenever a selection/cutout is active. Previously, this information was only shown when the cutout was being sized or moved with the mouse.

Fixes

 The status bar now shows the correct pixel coordinates for cutouts when the picture’s zoom facture is greater or less than one.

 Fixed a problem that caused 16 color (4-bit) BMP images to become slightly corrupted when saved using RLE compression.

 Corrected problem that caused ‘JPEG’ to be set as the last used file extension when ‘JPG’ was actually the last used extension.
NeoSoft Support
Neosoft Support
NeoSoft Team
 
Posts: 5602
Joined: Thu Mar 31, 2005 10:48 pm
Location: Oregon, USA

Re: NeoPaint 5.3.0 Update Released

Postby HPW » Fri Apr 03, 2015 10:49 pm

Hello,

Thanks for the fix/enhancement. Will be very usefull.
As always, focussed on detail, which makes a great product at the end.

Regards
Hans-Peter
User avatar
HPW
 
Posts: 2520
Joined: Fri Apr 01, 2005 11:24 pm
Location: Germany

Re: NeoPaint 5.3.0 Update Released

Postby Luiz Alfredo » Mon Apr 13, 2015 10:51 am

Thanks. Great Product.
L.A.G.M.
Luiz Alfredo
 
Posts: 195
Joined: Thu Apr 19, 2007 6:58 am
Location: Brazil

Re: NeoPaint 5.3.0 Update Released

Postby mishem » Sat Feb 13, 2016 9:36 am

Image
mishem
 
Posts: 575
Joined: Mon Oct 08, 2012 1:51 pm

Re: NeoPaint 5.3.0 Update Released

Postby Neosoft Support » Mon Feb 15, 2016 8:02 pm

Thanks mishem. I think it has to do with the decimal separator being a comma instead of a period, but I'll add it to the list of things to correct in the next update.
NeoSoft Support
Neosoft Support
NeoSoft Team
 
Posts: 5602
Joined: Thu Mar 31, 2005 10:48 pm
Location: Oregon, USA

Re: NeoPaint 5.3.0 Update Released

Postby mishem » Tue Feb 16, 2016 4:05 am

Capture Webpage

Unable to make a capture. Windows10.

I do translation programs. Not specifically looking for. :oops:


*************************
Sorely lacking tool "Selection". :(

*************************
A wonderful program. I do not expect to see so many possibilities.
Of course not Photoshop, but it's a godsend for developing applications for home use and not only ...
mishem
 
Posts: 575
Joined: Mon Oct 08, 2012 1:51 pm

Re: NeoPaint 5.3.0 Update Released

Postby Neosoft Support » Sat Feb 20, 2016 6:40 pm

The webpage capture problem is caused by changes Microsoft made to Internet Explorer for Windows 10. We experienced similar problems with NeoBook, so it shouldn't be too difficult to fix in the next maintenance update.

Sorely lacking tool "Selection".


There are several types of selection tools under the scissors icon. What type of "selection" tool are you looking for?
NeoSoft Support
Neosoft Support
NeoSoft Team
 
Posts: 5602
Joined: Thu Mar 31, 2005 10:48 pm
Location: Oregon, USA

Re: NeoPaint 5.3.0 Update Released

Postby mishem » Sat Feb 20, 2016 9:06 pm

What type of "selection" tool are you looking for?


Image

As in Photoshop. And it is not enough to automatically create layers when copying / pasting.

Image

Bagh.

Image

Image

File
http://higgs.rghost.ru/download/7kJSx5K ... c9/150.gif
mishem
 
Posts: 575
Joined: Mon Oct 08, 2012 1:51 pm

Re: NeoPaint 5.3.0 Update Released

Postby Neosoft Support » Mon Feb 22, 2016 8:16 pm

I didn't know we had a Russian version of NeoPaint.
NeoSoft Support
Neosoft Support
NeoSoft Team
 
Posts: 5602
Joined: Thu Mar 31, 2005 10:48 pm
Location: Oregon, USA

Re: NeoPaint 5.3.0 Update Released

Postby mishem » Mon Feb 22, 2016 10:23 pm

It's just a resource file. Put in a folder next to the executable file NeoPaint.exe

http://higgs.rghost.ru/download/69fCKj9 ... oPaint.zip
mishem
 
Posts: 575
Joined: Mon Oct 08, 2012 1:51 pm

Re: NeoPaint 5.3.0 Update Released

Postby Neosoft Support » Wed Feb 24, 2016 9:22 pm

OK.

As in Photoshop. And it is not enough to automatically create layers when copying / pasting.


I've used Photoshop quite a bit and I've never liked how its selection tool works, so I don't really want to emulate it. However, you can do the same basic thing with NeoPaint's layers, by pressing Control+A (select all) then use the mouse to move the whole layer.
NeoSoft Support
Neosoft Support
NeoSoft Team
 
Posts: 5602
Joined: Thu Mar 31, 2005 10:48 pm
Location: Oregon, USA


Return to General NeoPaint Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron