Source language: Translate to:

Invoice Pub..1000+ error?

Questions about our Advanced Database plug-in

Moderator: Neosoft Support

Invoice Pub..1000+ error?

Postby schmutly » Sat Oct 11, 2014 5:55 am

Hello.
In the Order entry demo if i add items up to $999 all is fine.
The moment i go over $1000 i get an error in the grand Total :/
I changed tax to 0.1 for 10% gst ..the Tax and total work fine up to $999.99
If i try the ship cost really high..its seems fine until you click done
the go back in to view it:
ImageAlso->Image
Image after click DONE then REOPEN-->Image

Anyone know what im doing wrong? The subroutines are the same as orig.
I went back and RAN the demo from MyDocuments and i get the 1000+ error too
but i hope i didnt play with that example long ago.

Rather then reinstall the example is there the orderentry PUB on its own so i can test this thanks?
I am trying to use RMB and am using the Yuan symbol but it seems to work until i go over the 1000.
Odd...thoughtS?
Rob

EDIT:
I noticed in the subroutine for the setfieldprops if i
comment out these:
.dbpSetFieldProperties "Orders" "Invoices" "Tax" "DisplayFormat=[Orders.Config.CurrencySymbol]#,#0.00"
.dbpSetFieldProperties "Orders" "Invoices" "ShipCost" "DisplayFormat=[Orders.Config.CurrencySymbol]#,#0.00"
.dbpSetFieldProperties "Orders" "Invoices" "GrandTotal" "DisplayFormat=[Orders.Config.CurrencySymbol]#,#0.00"
I don't get the errors...so is the #,#0.00 setup different in my PC for these?
Theyre a little confusing to me still...do they really need to be used and my PC is set for Australia so does this affect
that?
Thanks again,
Rob
schmutly
 
Posts: 217
Joined: Fri Feb 20, 2009 4:16 pm

Re: Invoice Pub..1000+ error?

Postby Neosoft Support » Sat Oct 11, 2014 10:02 am

It's the display formatting that's causing the errors in the calculation. The Order Entry pub contains a subroutine called "FixForumla" that is used to remove the currency and thousands separator characters from the numbers before the calculation. Replacing this subroutine with the following should solve the problem:

:FixForumla
StrReplace "[Formula]" "[Orders.Config.CurrencySymbol]" "" "[Formula]"
StrReplace "[Formula]" "," "" "[Formula]"
Return
NeoSoft Support
Neosoft Support
NeoSoft Team
 
Posts: 5593
Joined: Thu Mar 31, 2005 10:48 pm
Location: Oregon, USA

Re: Invoice Pub..1000+ error?

Postby schmutly » Sat Oct 11, 2014 6:03 pm

Thank you Dave,
That fixed it :D
Rob
schmutly
 
Posts: 217
Joined: Fri Feb 20, 2009 4:16 pm


Return to NeoBookDBPro

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest