Source language: Translate to:

Help me in order to test a Wake On Lan routine!

Questions and information about creating Internet aware NeoBook applications. Including PHP, HTML, FTP, HTTP, Email, etc.

Moderator: Neosoft Support

Help me in order to test a Wake On Lan routine!

Postby dec » Tue Jan 29, 2013 7:27 am

Hello NeoBooker,

I want to incorporate to my npUtil plugin certain action in order to execute a Wake On Lan routine, but I need help in order to test if this routine really work or what. Can you please help me in order to test this? If yes, download this sample program:

http://neoplugins.com/?download/wol.zip

Is an small executable with just an edit box and a button. You need to specify the MAC address of the machine in order to send the WOL message. Then press the "Go!" button and, please, tell me if all work like expected, or if some error ocurr or any other comment.

Thank you in advance!
.
Enhance your NeoBook applications!
.
58 plugins, 1131 actions and 233 samples
.
NeoPlugins website: www.neoplugins.com
.
User avatar
dec
 
Posts: 1663
Joined: Wed Nov 16, 2005 12:48 am
Location: Spain

Re: Help me in order to test a Wake On Lan routine!

Postby CN_Iceman » Tue Jan 29, 2013 9:34 am

I'm going to check that.
Standby for more info.

Greetings.
Greetings/Saludos, Jose.
www.icemansoft.es
User avatar
CN_Iceman
 
Posts: 297
Joined: Tue Mar 01, 2011 11:04 am
Location: España

Re: Help me in order to test a Wake On Lan routine!

Postby dec » Tue Jan 29, 2013 9:37 am

CN_Iceman wrote:I'm going to check that.
Standby for more info.

Greetings.


Thank you! :wink:
.
Enhance your NeoBook applications!
.
58 plugins, 1131 actions and 233 samples
.
NeoPlugins website: www.neoplugins.com
.
User avatar
dec
 
Posts: 1663
Joined: Wed Nov 16, 2005 12:48 am
Location: Spain

Re: Help me in order to test a Wake On Lan routine!

Postby CN_Iceman » Tue Jan 29, 2013 9:42 am

Sorry, but nothing happens.

Image

I'm trying with two Desktop PCs... I can confirm that Wake On LAN is activated on the BIOS.

Greetings.
Greetings/Saludos, Jose.
www.icemansoft.es
User avatar
CN_Iceman
 
Posts: 297
Joined: Tue Mar 01, 2011 11:04 am
Location: España

Re: Help me in order to test a Wake On Lan routine!

Postby dec » Tue Jan 29, 2013 9:53 am

Hello,

Thank you for help me. Ok. I prepare another executable which use another port number... please, try again:

http://neoplugins.com/?download/wol2.zip

* The other executable is still available to someone that also want to take a look. ;)
.
Enhance your NeoBook applications!
.
58 plugins, 1131 actions and 233 samples
.
NeoPlugins website: www.neoplugins.com
.
User avatar
dec
 
Posts: 1663
Joined: Wed Nov 16, 2005 12:48 am
Location: Spain

Re: Help me in order to test a Wake On Lan routine!

Postby dec » Tue Jan 29, 2013 10:03 am

Hello again,

I'am sorry... I think you are download the wol2.zip file, but, this file contain the same that wol.zip... Please, download it again:

http://neoplugins.com/?download/wol2.zip

On the other hand, I prepare another executable in order to test it too:

http://neoplugins.com/?download/wol3.zip

Thank you for help me!
.
Enhance your NeoBook applications!
.
58 plugins, 1131 actions and 233 samples
.
NeoPlugins website: www.neoplugins.com
.
User avatar
dec
 
Posts: 1663
Joined: Wed Nov 16, 2005 12:48 am
Location: Spain

Re: Help me in order to test a Wake On Lan routine!

Postby CN_Iceman » Tue Jan 29, 2013 10:03 am

Same conditions... nothing happens.
Ups... checking again with the new EXEs... :) wait a minute.
Greetings/Saludos, Jose.
www.icemansoft.es
User avatar
CN_Iceman
 
Posts: 297
Joined: Tue Mar 01, 2011 11:04 am
Location: España

Re: Help me in order to test a Wake On Lan routine!

Postby CN_Iceman » Tue Jan 29, 2013 10:07 am

Sorry... It doesn't work.
WOL1, WOL2 and WOL3 with admin rights...

Greetings.
Greetings/Saludos, Jose.
www.icemansoft.es
User avatar
CN_Iceman
 
Posts: 297
Joined: Tue Mar 01, 2011 11:04 am
Location: España

Re: Help me in order to test a Wake On Lan routine!

Postby dec » Tue Jan 29, 2013 10:14 am

Hello,

Thanks again! No errors appear?

Anyway... try with this other executable if you are so kindly:

http://neoplugins.com/?download/wol4.zip
.
Enhance your NeoBook applications!
.
58 plugins, 1131 actions and 233 samples
.
NeoPlugins website: www.neoplugins.com
.
User avatar
dec
 
Posts: 1663
Joined: Wed Nov 16, 2005 12:48 am
Location: Spain

Re: Help me in order to test a Wake On Lan routine!

Postby CN_Iceman » Tue Jan 29, 2013 10:16 am

I/O Error 105 in the WOL4.
No errors on the others David, only this pic...
Image

Greetings.
Greetings/Saludos, Jose.
www.icemansoft.es
User avatar
CN_Iceman
 
Posts: 297
Joined: Tue Mar 01, 2011 11:04 am
Location: España

Re: Help me in order to test a Wake On Lan routine!

Postby dec » Tue Jan 29, 2013 10:25 am

Hello,

Well. In principle the "The WOL are executed without errors" message mean that the implied code are executed without exceptions. The fact is that the WOL cannot produce any "response" or feedback in order to know if the "command" has been executed. So, if no errors appear (the message you can view is not an error, but the message that say: "No error appear") the WOL is executed...

This confuse me, since I try with three differents implementations: two using an UDP packet and one using Windows Sockets. I cant try this, since I don't have any other machine in lan. Maybe another mate can try all the above executables (I listed bellow too) in order to test if work or not. At this time I cannot find another possible implementation of a WOL... so I cannot provide more "test executables" right now.

However thank you again for your efforts. I still interesting on this and may looking for another possible way. In this case I add in this thread another message with the appropiate test executable. Thank you again and sorry!

Here is the list of the past "test executables" for anyone that want to try and help:

http://neoplugins.com/?download/wol.zip
http://neoplugins.com/?download/wol2.zip
http://neoplugins.com/?download/wol3.zip
http://neoplugins.com/?download/wol4.zip
.
Enhance your NeoBook applications!
.
58 plugins, 1131 actions and 233 samples
.
NeoPlugins website: www.neoplugins.com
.
User avatar
dec
 
Posts: 1663
Joined: Wed Nov 16, 2005 12:48 am
Location: Spain

Re: Help me in order to test a Wake On Lan routine!

Postby CN_Iceman » Tue Jan 29, 2013 10:39 am

It's a pleasure to help you David, no problem with that.
Also, as npUtil plugin owner, I am interested in these tests work properly :P
If I can help with anything else feel free to ask. You got my email too.

Greetings.
Greetings/Saludos, Jose.
www.icemansoft.es
User avatar
CN_Iceman
 
Posts: 297
Joined: Tue Mar 01, 2011 11:04 am
Location: España

Re: Help me in order to test a Wake On Lan routine!

Postby dec » Tue Jan 29, 2013 10:40 am

Hello again!

Maybe you can help me with this another try?

http://neoplugins.com/?download/wol5.zip

CN_Iceman wrote:It's a pleasure to help you David, no problem with that.
Also, as npUtil plugin owner, I am interested in these tests work properly :P
If I can help with anything else feel free to ask. You got my email too.

Greetings.


Thank you very much. ;)
.
Enhance your NeoBook applications!
.
58 plugins, 1131 actions and 233 samples
.
NeoPlugins website: www.neoplugins.com
.
User avatar
dec
 
Posts: 1663
Joined: Wed Nov 16, 2005 12:48 am
Location: Spain

Re: Help me in order to test a Wake On Lan routine!

Postby CN_Iceman » Tue Jan 29, 2013 10:43 am

One more thing ... I have two monitors and have seen that the WOL program, running in the middle of the two monitors, not in the center of the main monitor.
This also happens when I use the option to check for updates on your plugins.

Greetings.
Greetings/Saludos, Jose.
www.icemansoft.es
User avatar
CN_Iceman
 
Posts: 297
Joined: Tue Mar 01, 2011 11:04 am
Location: España

Re: Help me in order to test a Wake On Lan routine!

Postby dec » Tue Jan 29, 2013 10:46 am

Hello,

CN_Iceman wrote:One more thing ... I have two monitors and have seen that the WOL program, running in the middle of the two monitors, not in the center of the main monitor.
This also happens when I use the option to check for updates on your plugins.

Greetings.


This is something to the screen position related. I use the "poDesktopCenter" flag in this test executables and maybe the same in the plugins updater form. Well. I can try with other flag like "poScreenCenter". In fact I use this last flag in the latest test executable... so you can tell me two things this time: if the WOL work and if the program window appear more friendly now. ;)

http://neoplugins.com/?download/wol5.zip

Thank you very much again!
.
Enhance your NeoBook applications!
.
58 plugins, 1131 actions and 233 samples
.
NeoPlugins website: www.neoplugins.com
.
User avatar
dec
 
Posts: 1663
Joined: Wed Nov 16, 2005 12:48 am
Location: Spain

Next

Return to NeoBook and the Internet

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest