Source language: Translate to:

NeoBook 5.7 Beta Released!

Information about NeoBook Updates

Moderator: Neosoft Support

Postby Wrangler » Sun Jan 23, 2011 11:44 am

Sendmail won't work with SSL ports. What are the exclamation points for?
Wrangler
--------------
"You never know about a woman. Whether she'll laugh, cry or go for a gun." - Louis L'Amour

Windows 7 Ultimate SP1 64bit
16GB Ram
Asus GTX 950 OC Strix
Software made with NeoBook
http://highdesertsoftware.com
User avatar
Wrangler
 
Posts: 1506
Joined: Thu Mar 31, 2005 11:40 pm
Location: USA

Postby Apoleo » Sun Jan 23, 2011 11:49 am

What are the exclamation points for?

From Help File (really is not quite important in this case. I usually put the exclamation for habit)
Code: Select all
By adding an exclamation point you can instruct NeoBook to ignore the formula. For example:

SetVar "[Text]" "!1+1"

will set the variable [Test] to "1+1". (Note: The exclamation point is removed by NeoBook.) You can use this technique in any NeoBook Action where numeric parameters are allowed.
User avatar
Apoleo
 
Posts: 88
Joined: Sat May 14, 2005 1:17 pm
Location: Sevilla, España

Postby Wrangler » Sun Jan 23, 2011 11:56 am

Have you tried the code without the exclamation points? Could be that's causing a problem.
Wrangler
--------------
"You never know about a woman. Whether she'll laugh, cry or go for a gun." - Louis L'Amour

Windows 7 Ultimate SP1 64bit
16GB Ram
Asus GTX 950 OC Strix
Software made with NeoBook
http://highdesertsoftware.com
User avatar
Wrangler
 
Posts: 1506
Joined: Thu Mar 31, 2005 11:40 pm
Location: USA

Postby Apoleo » Sun Jan 23, 2011 12:05 pm

Well this really quite weird.

I delete the exclamation points, compile, send again (port 25) and it works!

But I put the exclamation points back and works too!

Now I'm really confused. :?
User avatar
Apoleo
 
Posts: 88
Joined: Sat May 14, 2005 1:17 pm
Location: Sevilla, España

Postby Wrangler » Sun Jan 23, 2011 12:10 pm

I would say to get out of the habit of including it, unless you really need it. Not all errors are static. It could depend on the variable content, or if Windows had it's finger up it's butt when you tested it. Could also be the response from the smtp server being used.

Whatever it was, if it ain't broke, don't fix it. :) I've never used the exclamation point in any of my sendmail code, and it's always worked.
Wrangler
--------------
"You never know about a woman. Whether she'll laugh, cry or go for a gun." - Louis L'Amour

Windows 7 Ultimate SP1 64bit
16GB Ram
Asus GTX 950 OC Strix
Software made with NeoBook
http://highdesertsoftware.com
User avatar
Wrangler
 
Posts: 1506
Joined: Thu Mar 31, 2005 11:40 pm
Location: USA

Postby Apoleo » Sun Jan 23, 2011 12:17 pm

Could also be the response from the smtp server being used.


Yes, you're right. Looking for this I found a plenty of information, this it isn't exclusive of Neobook. But I saw 5.7.0 and I though it was some of this version because in the 5.6.4a, till this moment, it never appeared to me.


*UPDATE*

I notice that Yahoo smtp server works, but Hotmail or Gmail don't. Then, same problem in 5.7b or 5.6.4a with these servers.
User avatar
Apoleo
 
Posts: 88
Joined: Sat May 14, 2005 1:17 pm
Location: Sevilla, España

Postby Neosoft Support » Mon Jan 24, 2011 11:55 am

I think GMail and Hotmail have to be configured to allow access from external applications.
NeoSoft Support
Neosoft Support
NeoSoft Team
 
Posts: 5602
Joined: Thu Mar 31, 2005 10:48 pm
Location: Oregon, USA

Postby Wrangler » Mon Jan 24, 2011 12:01 pm

Dave is right. Plus, Gmail and Hotmail use dedicated SSL ports (TLS).

Take a look at Al Meyer's SMTP plugin. I've successfully used it to send mail through gmail. Haven't tried with Hotmail:

http://www.techmedia-plugins.com.br/ind ... &Itemid=12
Wrangler
--------------
"You never know about a woman. Whether she'll laugh, cry or go for a gun." - Louis L'Amour

Windows 7 Ultimate SP1 64bit
16GB Ram
Asus GTX 950 OC Strix
Software made with NeoBook
http://highdesertsoftware.com
User avatar
Wrangler
 
Posts: 1506
Joined: Thu Mar 31, 2005 11:40 pm
Location: USA

Postby Apoleo » Mon Jan 24, 2011 2:12 pm

Thanks you!
User avatar
Apoleo
 
Posts: 88
Joined: Sat May 14, 2005 1:17 pm
Location: Sevilla, España

Postby phunk » Mon Jan 24, 2011 5:30 pm

wonderful news! especially the icon upgrade is loooooong awaited. i think i posted this like 8 years ago :)
thank you so much.
oliver
User avatar
phunk
 
Posts: 84
Joined: Sun Apr 03, 2005 11:33 pm

Postby Neosoft Support » Sat Jan 29, 2011 9:47 pm

I noticed wrong calculations regarding the Track Bar's variables.


As far as I know nothing about the Track Bar was changed in v5.7. Can you provide an example that demonstrates the problem?
NeoSoft Support
Neosoft Support
NeoSoft Team
 
Posts: 5602
Joined: Thu Mar 31, 2005 10:48 pm
Location: Oregon, USA

Postby Neosoft Support » Wed Feb 02, 2011 5:06 pm

Both v5.7 and v5.6.4a produce the same results which are correct. The problem is with the math formula. The correct code should be:

Code: Select all
Math "255-([Taskbar_TrackBar]*2.83)" "0" "[Bar_Trans]"


This will produce a range between 0 and 255.
NeoSoft Support
Neosoft Support
NeoSoft Team
 
Posts: 5602
Joined: Thu Mar 31, 2005 10:48 pm
Location: Oregon, USA

Previous

Return to NeoBook Upgrade News

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron