Source language: Translate to:

NeoBook 5.6 beta 2 Released!

Information about NeoBook Updates

Moderator: Neosoft Support

Postby Neosoft Support » Mon Jul 21, 2008 2:02 pm

It is possible to add in the ListBox in the Action section the functions, Left click and Right click.


Maybe in the next update.

Its possible to add a command to rename a file.


Maybe in the next update. In the mean time you should be able to find a VBScript to do this.

When i check the option for theme in combo i am suppose to see something different...??? In my XP i don't see anything different.


This feature only works with Vista. In XP there is no difference between the normal and themed combo box.

Is possible to create a command that checks if the character or a string is upper or lower case...???


Maybe in the future. For now you could probably use SearchStr or VBScript.

The global variable [FocusedObject] still has problem refresh it's contains.


This is not a live variable, so it doesn't update itself automatically. It's primarily intended to be used in a script not on the screen.

Currently ItemIndex for the Combobox in Delphi is set to -1, which means nothing is displayed in the Combobox by default. Can you set the ItemIndex = 0 by default to select the first item?


Sometimes it's useful to begin with nothing selected. If you want to start out with the first item (or something else) selected, you can add a call to SetVar to your pub's StartUp action.

I noticed that (themed) Buttons in Neobook have the Delphi TabStop property set the False (which is ok) but the Combobox has the TabStop set to True. This leads to a focus ring issue on Vista so that you have problems to get rid of it. (I just checked Windows XP and found that it is also an issue here).


It's normal to be able to tab between combo boxes, text fields, etc. The focus rectangle is being drawn by Windows not NeoBook. The only thing we can do is remove combo boxes from the tab stop which might break older pubs.

the tips (x of y) appears slighlt to the right ... but STILL blocks the Page Tab if the Page Name is very short (e.g. Init or Main) ... would be nice to have option to turn Tips off (in a future version) ... or shorten the Tip text to just the Page#.


The timing and placement of the page tips is determined by Windows. Because your task bar isn't at the bottom of the screen, the tips are being positioned higher than they normally would. I will try to add an option to turn them off or move them elsewhere if there is time.

In response to F7 ... the page list is correctly sorted ... but I STILL don't think the "Show Images" Check Box works ... no difference whether it is checked or not ... something I am not understanding ?


This feature only affects picture objects, page backgrounds, button images, etc. If you're pub doesn't have any of those things it will have no effect.

One other bug i notice is that the page name if is in Greek is show like Chinese, before was showing correctly.


That's pretty unusual. I'll look into it.

...and if you can input more fonts like Arial or Verdana...


The action editor's syntax highlighting feature only works with mono spaced fonts.
NeoSoft Support
Neosoft Support
NeoSoft Team
 
Posts: 5593
Joined: Thu Mar 31, 2005 10:48 pm
Location: Oregon, USA

Postby Gaev » Mon Jul 21, 2008 3:24 pm

Because your task bar isn't at the bottom of the screen, the tips are being positioned higher than they normally would.
Didn't realize that ... since I am probably the only person in the universe with this configuration (sometimes it feels like that) ... I'll just have to live with it ... I'll make sure my Page names are not too short !!!

Also, with the second beta ... with the focus being restored on a right-click of a Tab ... and with the tip only popping up when you click on a Tab ... it is not as much in the way ... as the need to re-click on the same Tab is highly unlikely.
I will try to add an option to turn them off or move them elsewhere if there is time.
Not a priority for this release (for me).
User avatar
Gaev
 
Posts: 3717
Joined: Fri Apr 01, 2005 7:48 am
Location: Toronto, Canada

CheckInternetConnection

Postby Silas_Underdog » Tue Jul 22, 2008 10:51 am

I'm receiving "True" no matter if I connected to the internet or not.

CheckInternetConnection "[connected]"
If "[connected]" "=" "False"
AlertBox "Message Here"
Else

I'm using dial-up if that makes a difference. WinXP Pro SP2.

Could someone please check this.

I thank you
Silas_Underdog
 
Posts: 9
Joined: Wed Jul 13, 2005 1:51 am

Postby cbt » Tue Jul 22, 2008 5:27 pm

The 5.6 beta looks great as all have mentioned. Neobook is a wonderful product. I've noticed a couple things to address though. If you click on help with your mouse and push your left arrow, the menu highlight selection will move with your arrow. However if your mouse remains on help in the menu it will select help while making another menu selection. Then the help selection cannot be closed or released. The second thing I've noticed is that the transitions (Fade...) are not smooth as with the previous version.

Hope this helps.

Thanks, cbt
cbt
 
Posts: 6
Joined: Sat Mar 08, 2008 1:38 am

Postby MC_RaT » Wed Jul 23, 2008 12:41 pm

Thanks a lot for this update and great job !

:D

For the moment i just have one thing to ask :

When will it be possible to use the right click on a List Box ? :)
There already has Left and Double click, just the right click is not here :roll:

Thanks :wink:

PS: Just for information, when we rescale an application who uses a Container with Snap Position, it's making a realy big time to refresh the window :( , on Neobook 5.5.4 it was fastest
MC_RaT
 
Posts: 34
Joined: Fri Apr 01, 2005 8:52 am
Location: FR

Postby sombra » Fri Jul 25, 2008 3:42 am

Thanks for the beta 2 :)

Glad to view publications compressed with UPX. :)

Issues:

1- When an application is compiled as "runtime" is not shown the custom icon for the application. (always neobook icon)

2- Calling to the wizard for commands STRINS and STRDEL this error happens: Access violation at address 006F8196 in module 'Neobook.exe'. Read of address 00000224

Added later:
The next bugs, seems fixed now with beta 2:
- [bug] Problems with custom window and application on TOP
- [bug or by design?] Command folder exist
I can read English, but... I write like Tarzan. (sorry)
sombra
 
Posts: 93
Joined: Sat Apr 02, 2005 3:09 pm
Location: Spain

Postby Wrangler » Fri Jul 25, 2008 7:41 am

Sombra: For me, the custom icon shows correctly. Maybe try a different icon to see if there is a problem with the one you are using?
Wrangler
--------------
"You never know about a woman. Whether she'll laugh, cry or go for a gun." - Louis L'Amour

Windows 7 Ultimate SP1 64bit
16GB Ram
Asus GTX 950 OC Strix
Software made with NeoBook
http://highdesertsoftware.com
User avatar
Wrangler
 
Posts: 1505
Joined: Thu Mar 31, 2005 11:40 pm
Location: USA

Postby Gaev » Fri Jul 25, 2008 7:46 am

I can confirm that (at design time) the Dialog Box'es for StrIns and StrDel commands produced an Access violation message when the OK button is clicked.
User avatar
Gaev
 
Posts: 3717
Joined: Fri Apr 01, 2005 7:48 am
Location: Toronto, Canada

Postby Wrangler » Fri Jul 25, 2008 7:49 am

I can also confirm the access violation errors.
Wrangler
--------------
"You never know about a woman. Whether she'll laugh, cry or go for a gun." - Louis L'Amour

Windows 7 Ultimate SP1 64bit
16GB Ram
Asus GTX 950 OC Strix
Software made with NeoBook
http://highdesertsoftware.com
User avatar
Wrangler
 
Posts: 1505
Joined: Thu Mar 31, 2005 11:40 pm
Location: USA

Postby Neosoft Support » Fri Jul 25, 2008 10:44 am

The second thing I've noticed is that the transitions (Fade...) are not smooth as with the previous version.


Are you sure? Nothing has been changed with the transition effects.

Just for information, when we rescale an application who uses a Container with Snap Position, it's making a realy big time to refresh the window , on Neobook 5.5.4 it was fastest


I don't understand. Can you provide an example?
NeoSoft Support
Neosoft Support
NeoSoft Team
 
Posts: 5593
Joined: Thu Mar 31, 2005 10:48 pm
Location: Oregon, USA

Postby Wrangler » Fri Jul 25, 2008 10:53 am

I use the fade transition quite often. I haven't noticed any difference. Fade is pretty graphic intensive. It will be jerky on slower machines, and when there is little graphics ram available, for example when running neobook with other graphic applications running in the background. Also some graphic applications don't return graphic memory to the pool like they should.

Try running the fade after a fresh reboot.
Wrangler
--------------
"You never know about a woman. Whether she'll laugh, cry or go for a gun." - Louis L'Amour

Windows 7 Ultimate SP1 64bit
16GB Ram
Asus GTX 950 OC Strix
Software made with NeoBook
http://highdesertsoftware.com
User avatar
Wrangler
 
Posts: 1505
Joined: Thu Mar 31, 2005 11:40 pm
Location: USA

Postby MC_RaT » Sat Jul 26, 2008 9:55 am

Just for information, when we rescale an application who uses a Container with Snap Position, it's making a realy big time to refresh the window , on Neobook 5.5.4 it was fastest


I don't understand. Can you provide an example?[/quote]

Yes, this is an example:
Code: Select all
NBW Publication Source File
(C)1993-2008 NeoSoft Corp.
Title=Publication NeoBook Sans-nom
Language=US
NeoBookVer=5,60
ScreenColors=16777216
ScreenWidth=640
ScreenHeight=480
BkndColor=0
ScreenAutoSize=Yes
LinkColor=16711680
WindowStyle=0
WindowOrder=0
WindowPos=0
WindowProps=31
BiDiMode=0
UseUpdateTimer=Yes
ReturnTime=60
ShapeTransColor=536870912
CompileType=0
MediaType=0
FilesIncluded=1
FontsIncluded=2
CopyExternalFiles=No
SetupMedia=3
SetupInstDir=C:\Mon Programme
SetupTitle=Installation
SetupColors=16711680|0|65535
VersionMajor=1
VersionMinor=0
VersionRelease=0
VersionBuild=0
CustomFontName=MS Sans Serif
CustomFontSize=8
CustomFontStyle=1
CustomCharset=1
CacheSize=30
ExtractOp=132
L_OK=OK
L_CANCEL=Annuler
L_YES=Oui
L_NO=Non
L_CLOSE=Fermer
L_ERRORTITLE=Erreur
L_FINDTITLE=Rechercher
L_FINDPROMPT=&Que rechercher ?
L_FINDFIRST=&Premier
L_FINDNEXT=&Suivant
L_FINDERROR=Texte recherché introuvable.
L_PWORDTITLE=Mot de passe obligatoire
L_PWORDMSG=Avant de continuer, vous devez d'abord|entrer le mot de passe correct.
L_PWORDPROMPT=Mo&t de passe :
L_PWORDERROR=Ce n'est pas le bon mot de passe !
L_MEDIAERROR=Afin de pouvoir diffuser ce type de fichier,|vous devez installer le matériel et/ou le|logiciel multimédia adéquat.
L_INTERNETERROR=Impossible de localiser le logiciel de navigation Internet.
L_ABORTFUNCTION=Voulez-vous annuler cette fonction ?
L_EXTRACTERROR=Ce fichier ne peut pas être extrait et donc ne peut pas être diffusé.
L_INSTDIRPROMPT=Veuillez indiquer le disque et le répertoire où vous voulez que ce programme soit installé. Pour accepter les paramètres par défaut, pressez sur Entrée.
L_INSTFOLDERPROMPT=Voulez-vous créer un dossier pour le programme ?
L_INSTRUNPROMPT=Voulez-vous lancer
L_INSTDISKPROMPT=Veuillez insérer la disquette n°
L_INSTDISKERROR=Ce n'est pas la bonne disquette, veuillez réessayer.
L_INSTGENERROR=L'installation s'est achevée.
L_INSTEXITPROMPT=Voulez-vous vraiment annuler l'installation ?
L_INSTWINTITLE=Installation
L_INSTPROGTITLE=Extraction de fichiers...
L_SENDEMAIL=Envoi d'un message e-mail...
L_MAILSERVER=Veuillez entrer le nom de votre serveur de messagerie SMTP :
L_COPY=Copier vers le presse-papiers
L_SELECTALL=Sélectionner tout
L_DONWLOADFILE=Téléchargement de : %s
L_PLEASEWAIT=Please wait...
TrayMenuBegin
MenuName=TrayOpen
MenuText=Ouvrir
MenuState=3
MenuKey=0
MenuAction=SetVar "[WindowState]" "Normal"
MenuName=TrayExit
MenuText=Quitter
MenuState=3
MenuKey=0
MenuAction=Exit "" ""
MenuEnd
MasterPage
NewPage=Nouvelle page
PageStyle=0
PageColor=16777215
PageGradient1=16711680
PageGradient2=255
PageGradientDir=1
WallpaperStyle=0
ObjectType=21
Name=Conteneur1
X=0
Y=0
W=640
H=480
Anchor=5
LineColor=0
LineWidth=1
LineStyle=0
FillColor=12632256
FillPattern=0
TabOrder=1
HMargin=0
VMargin=0
ContainerBegin
ObjectType=21
Name=Conteneur2
X=1
Y=1
W=638
H=81
Anchor=1
LineColor=0
LineWidth=1
LineStyle=0
FillColor=12632256
FillPattern=0
TabOrder=0
HMargin=0
VMargin=0
ContainerBegin
ObjectType=8
Name=Texte1
X=1
Y=1
W=636
H=79
Anchor=5
Font=Arial
FontSize=10
FontStyle=0
FontCharset=1
TextColor=0
Text={\rtf1\ansi\deff0\deftab254{\fonttbl{\f0\fnil\fcharset1 Arial;}}{\pard{\ql\li0\fi0\ri0\sb0\sl\sa0 \plain\f0\fs20\cf0 Top}}}
HMargin=0
VMargin=4
LineColor=0
LineWidth=1
LineStyle=0
FillColor=12632256
FillPattern=0
TabOrder=0
ContainerEnd
ObjectType=21
Name=Container3
X=1
Y=410
W=638
H=69
Anchor=2
LineColor=0
LineWidth=1
LineStyle=0
FillColor=12632256
FillPattern=0
TabOrder=1
HMargin=0
VMargin=0
ContainerBegin
ObjectType=8
Name=Text3
X=1
Y=1
W=636
H=67
Anchor=5
Font=Arial
FontSize=10
FontStyle=0
FontCharset=1
TextColor=0
Text={\rtf1\ansi\deff0\deftab254{\fonttbl{\f0\fnil\fcharset1 Arial;}}{\pard{\ql\li0\fi0\ri0\sb0\sl\sa0 \plain\f0\fs20\cf0 Bottom}}}
HMargin=0
VMargin=4
LineColor=0
LineWidth=1
LineStyle=0
FillColor=12632256
FillPattern=0
TabOrder=0
ContainerEnd
ObjectType=21
Name=Container4
X=1
Y=82
W=638
H=328
Anchor=5
LineColor=0
LineWidth=1
LineStyle=0
FillColor=12632256
FillPattern=0
TabOrder=2
HMargin=0
VMargin=0
ContainerBegin
ObjectType=21
Name=Container5
X=482
Y=1
W=155
H=326
Anchor=4
LineColor=0
LineWidth=1
LineStyle=0
FillColor=12632256
FillPattern=0
TabOrder=0
HMargin=0
VMargin=0
ContainerBegin
ObjectType=8
Name=Text2
X=1
Y=1
W=153
H=324
Anchor=5
Font=Arial
FontSize=10
FontStyle=0
FontCharset=1
TextColor=0
Text={\rtf1\ansi\deff0\deftab254{\fonttbl{\f0\fnil\fcharset1 Arial;}}{\pard{\ql\li0\fi0\ri0\sb0\sl\sa0 \plain\f0\fs20\cf0 \par\ql\li0\fi0\ri0\sb0\sl\sa0 \plain\f0\fs20\cf0 \par\ql\li0\fi0\ri0\sb0\sl\sa0 \plain\f0\fs20\cf0 Right}}}
HMargin=0
VMargin=4
LineColor=0
LineWidth=1
LineStyle=0
FillColor=12632256
FillPattern=0
TabOrder=0
ContainerEnd
ContainerEnd
ContainerEnd


With Neobook 5.5.4 changing the scale of the window is about 200% quicker than on Neobook 5.6. :oops:

Please fix it for the patch, else i wont be able to use the really great new version :cry:


Thanks for all :wink:
MC_RaT
 
Posts: 34
Joined: Fri Apr 01, 2005 8:52 am
Location: FR

Postby Neosoft Support » Mon Jul 28, 2008 11:38 am

Thanks for the sample pub.

There was a problem in v5.5.4 that could sometimes cause resizeable containers redraw incorrectly. That has been fixed in v5.6, which is probably why it takes slightly longer (nanoseconds) to redraw when the pub is resized. I'll see if there is anything that can be done to make the redraw smoother, but it may not be possible.
NeoSoft Support
Neosoft Support
NeoSoft Team
 
Posts: 5593
Joined: Thu Mar 31, 2005 10:48 pm
Location: Oregon, USA

Postby MC_RaT » Mon Jul 28, 2008 11:49 am

Ok thanks.

There was a problem in v5.5.4 that could sometimes cause resizeable containers redraw incorrectly


I already have this problem on v5.6 :p
When i have a smal text object in smal container.

I'll try to post an example ;)

[EDIT:] I have another problem, it's with a systray app and v5.6, texts in right click are cut. It's not affected the preview on the Neobook tray menu (F6 shortcut), only on a compiled app. :roll:
MC_RaT
 
Posts: 34
Joined: Fri Apr 01, 2005 8:52 am
Location: FR

Postby sombra » Mon Jul 28, 2008 12:14 pm

Little aesthetic issues:
This happens at previous version too, but it could be fixed in neobook 5.6:
Do this:
- Select: Main menu: book > book properties > Access > "Display visible marquee to indicate item with keyboard focus" [x]
- Now add a "radio button" or "check box" to the publication and in properties object check [x] Auto-size"
- Run application and change with TAB.
Marquee is not visible completely.
These problem would be solved if neobook add automatically 2 pixels more to height and 1 pixel more to width.


Another one:
This happens since neobook 5.6 beta:
Draw a rectangle or text object.
In line height properties choose the more fine (just below of none)
In line style properties choose the last (for do a frame)

The light border is not shown.
Check the next image for a comparative face to face (previous version against new 5.6 version)
I can read English, but... I write like Tarzan. (sorry)
sombra
 
Posts: 93
Joined: Sat Apr 02, 2005 3:09 pm
Location: Spain

PreviousNext

Return to NeoBook Upgrade News

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron