Page 1 of 1

Grid Scroll Bars in custom window

PostPosted: Sun Oct 26, 2014 2:42 pm
by SpirosP
Hi all...
Has anyone had trouble with the grid scroll bars in a custom window?
They do not appear as the custom window opens...only when the mouse pointer clicks on them.
After that they remain steady, but....when you move the custom window, say...out of the screen area...they become non-visible once more...
I 've allready tested the dbpSetGridProperties option set to "vertical" instead of "auto".
Also the custom window options "Exclusive mode"....etc
Any thoughts?
thnxs

Re: Grid Scroll Bars in custom window

PostPosted: Mon Oct 27, 2014 10:09 am
by Neosoft Support
I can't seem to reproduce that here.

Are you showing the grid before or after the custom window is displayed? Does it make any difference if you place the grid inside a container object?

Re: Grid Scroll Bars in custom window

PostPosted: Tue Oct 28, 2014 4:37 am
by SpirosP
Yeap...when the dbpShowGrid action is called after the custom window open there seems to be ok!!!
But, that might be quite tricky for my app cause i'll have a large number of tables and grids and so far i had dbpShowGrid action placed as a final line in every tables subroutine(called on startup).
Anyways, thanks for the tip!!

Re: Grid Scroll Bars in custom window

PostPosted: Tue Oct 28, 2014 12:02 pm
by Neosoft Support
In my test I displayed the grid before opening the custom window and the scroll bars worked correctly.

Are you using the latest versions of NeoBook (5.8.5) and DBPro (1.6a)?

Re: Grid Scroll Bars in custom window

PostPosted: Wed Oct 29, 2014 12:22 pm
by SpirosP
might've been a bit hasty for the "ok" part. The versions are fine, but the problem constists.
i narrowed down to this though:
it must have something to do wjth the "DialogBox+Exclusive" option on the custom window...

Re: Grid Scroll Bars in custom window

PostPosted: Thu Oct 30, 2014 10:22 am
by Neosoft Support
I still can't reproduce that here at all.

What version of Windows are you using?

Re: Grid Scroll Bars in custom window

PostPosted: Wed Nov 05, 2014 1:27 pm
by SpirosP
I'm using XP SP3....i also have to mention that the Container object consists of 2-3 other cont. and the rectangle that i use as host for the grid...Maybe there is a bag there...

Re: Grid Scroll Bars in custom window

PostPosted: Thu Nov 06, 2014 10:59 am
by Neosoft Support
As a test try something without the extra containers (just a rectangle) and see if the scroll bar works there.