Source language: Translate to:

auto filter

Questions about our Advanced Database plug-in

Moderator: Neosoft Support

auto filter

Postby stu » Mon Sep 30, 2013 2:26 pm

If I have two tables, one that saves "Brands" and another one that saves "Models" how can I make a drop down that once I select a brand it will only retrieve Models that belong to that brand?

Greetings
User avatar
stu
 
Posts: 320
Joined: Wed Aug 07, 2013 11:37 am

Re: auto filter

Postby Gaev » Mon Sep 30, 2013 3:09 pm

stu:

In the Selection Changed section of your ListBox containing the "Brands" ... invoke a dbpQuery command against the "Models" Table ... with a filter like ... Brands = [ListBox3] ... where ...

- the variable to store selection in the ListBox from which "Brands" are selected is [ListBox3]

- Brands is the name of the field in the "Models" Table that identifies the "Brand" associated with the Model.
User avatar
Gaev
 
Posts: 3728
Joined: Fri Apr 01, 2005 7:48 am
Location: Toronto, Canada

Re: auto filter

Postby Neosoft Support » Tue Oct 01, 2013 11:03 am

You might also look at the dbpDefineRelationship action which is sort of an automated query.
NeoSoft Support
Neosoft Support
NeoSoft Team
 
Posts: 5602
Joined: Thu Mar 31, 2005 10:48 pm
Location: Oregon, USA


Return to NeoBookDBPro

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest