Page 1 of 1

neobook PrintImageFile problem

PostPosted: Tue Sep 13, 2016 12:53 am
by HPW
Hello,

I have an old custom Label-Printing programm which runs without problems for a long time under WIN XP.
(Printing is done via Ricoh-Driver)

Simplified code:
Code: Select all
        PrintSetup "[PrinterResult]"
        Loop ....
         PrintImageFile "[PubDir]MyLabel.png" "480%"
        Endloop

So printer was one time chooesen an then all prints work without problems.

Now on several WIN 7 PC the printing only prints the first page.
No error message and no content in [LastError] Just no print.
In the printer cue the second print appears a short time but does no print.
Any further loop cyle does no more entrys in printer cue.

After some testing I end with this workaround:
Code: Select all
        Loop ....
         PrintSetup "[PrinterResult]"
         PrintImageFile "[PubDir]MyLabel.png" "480%"
        Endloop

So printer is chooesen for each page.

So bug? Does the first PrintImageFile resets the printer-connection/settings?

Regards
Hans-Peter

Re: neobook PrintImageFile problem

PostPosted: Sat Sep 17, 2016 3:14 pm
by Neosoft Support
I wasn't able to reproduce this problem here. Under Windows 10 the following code correctly printed three copies of the image:

PrintSetup "[PrinterResult]"
If "[PrinterResult]" "=" "True"
Loop "1" "3" "[count]"
PrintImageFile "[PubDir]Apple.png" "480%"
Endloop
EndIf

You have to turn off the display of the print setup screen in Book Properties > Access.

Maybe something to do with your specific printer or printer driver?