Source language: Translate to:

neobook PrintImageFile problem

General questions about NeoBook

Moderator: Neosoft Support

neobook PrintImageFile problem

Postby HPW » Tue Sep 13, 2016 12:53 am

Hello,

I have an old custom Label-Printing programm which runs without problems for a long time under WIN XP.
(Printing is done via Ricoh-Driver)

Simplified code:
Code: Select all
        PrintSetup "[PrinterResult]"
        Loop ....
         PrintImageFile "[PubDir]MyLabel.png" "480%"
        Endloop

So printer was one time chooesen an then all prints work without problems.

Now on several WIN 7 PC the printing only prints the first page.
No error message and no content in [LastError] Just no print.
In the printer cue the second print appears a short time but does no print.
Any further loop cyle does no more entrys in printer cue.

After some testing I end with this workaround:
Code: Select all
        Loop ....
         PrintSetup "[PrinterResult]"
         PrintImageFile "[PubDir]MyLabel.png" "480%"
        Endloop

So printer is chooesen for each page.

So bug? Does the first PrintImageFile resets the printer-connection/settings?

Regards
Hans-Peter
Hans-Peter
User avatar
HPW
 
Posts: 2518
Joined: Fri Apr 01, 2005 11:24 pm
Location: Germany

Re: neobook PrintImageFile problem

Postby Neosoft Support » Sat Sep 17, 2016 3:14 pm

I wasn't able to reproduce this problem here. Under Windows 10 the following code correctly printed three copies of the image:

PrintSetup "[PrinterResult]"
If "[PrinterResult]" "=" "True"
Loop "1" "3" "[count]"
PrintImageFile "[PubDir]Apple.png" "480%"
Endloop
EndIf

You have to turn off the display of the print setup screen in Book Properties > Access.

Maybe something to do with your specific printer or printer driver?
NeoSoft Support
Neosoft Support
NeoSoft Team
 
Posts: 5602
Joined: Thu Mar 31, 2005 10:48 pm
Location: Oregon, USA


Return to General NeoBook Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron